© 2023 By Sarah & Josh. Proudly created with Wix.com

Átlátszó gyűrűs album

February 6, 2018

A januári klub témáját, az átlátszó gyűrűs minialbum ötletét Steffie Ried és EZ a videó adta.

Annyira megtetszett maga az elképzelés, hogy szerettem volna valahogy "lekoppintani", de azért kicsit újraértelmezni a dolgot. Ez már csak azért is szükséges volt, mert hogy nem rendelkeztem egyetlen egy olyan gyönyörű virág mintás átlátszó műanyaggal sem, így ezt mindenképpen meg kellett próbálni valahogy újragondolni.

 

 

Először az alap elkészítéséről mesélnék. Három módot találtam és osztottam meg a januári klub résztvevőivel a virágos műanyag reprodukálásra, mutatom mindet szépen sorban, pár tipp kíséretében.

 

 

1. Pecsételt megoldás

Átlátszó albumelőlap fóliát használtam (papír írószerben keresd, ezen a néven!), StazOn inket (csakis permanent ink jó), és virágmintás bélyegzőt.

Erről nem is tudok sokat mesélni, a tintával telebélyegeztem az átlátszó fóliát, és kész.

 

 

TIPP: használj színes alkohol tintákat, elképesztően szép eredményt lehet kapni!

 

2. Pauszpapír

Én egy NőiCsizma mintás pauszt használtam, de pauszpapírt simán tudsz házilag is gyártani, letöltesz valami szép mintát a google-ból, majd elsétálsz egy nyomtató boltba, és pauszra nyomtattatod ki a mintát. Színes nyomtatást kb 180 ft/oldal áron csinálnak :)

TIPP: A pauszt azzal tettem érdekessé, (plusz adtam neki egy kis tartást is), hogy rátettem egy átlátszó albumelőlap fóliára, amire korábban csillámport szórtam. Ezután a két réteget körbevarrtam, és kész is! Esküvői minialbumokhoz nagyon különleges borítót készíthettek így.

 

 

3. Rajzold meg!

Alkoholos filccel bármilyen egyedi mintát rajzolhatsz a fóliára, ha van egy kis kézügyességed. Ha meg nincs, akkor tegyél a fólia alá egy mintás scrapbook papírt, és egyszerűen rajzold át a mintát!

Nagyon egyszerű, de iszonyú látványos lesz!

 TIPP: A mintát megrajzolhatod arany vagy ezüst vagy fehér lakkfilccel is, illetve a fekete mintát színezheted alkoholos színes filcekkel-tollakkal, vagy media inkkel (alkoholos tinta).

 

Ennyit az alap elkészítéséről....De hogy lesz ezekből album?

Az egy nagyon egyszerű történet!

Fogod a bígelő táblád, meghajtod az album gerincét, aztán a Crop-a-Dile és a szegecsek segítséggével rögzíted a bindert. Mivel a felül linkelt videóban ezt Steffie Ried részletesen bemutatja, én csak néhány fontos tapasztalatomra szeretném felhívni a figyelmet.

 

 

1. Kis segítség a számoláshoz: az album gerincét úgy számoljuk ki, hogy megmérjük a binder átmérőjét, és erre ráhagyunk fél centit.

2. A bindert rögzíthetjük a gerincre, vagy a hátsó borítóra is. A gerinc méretét mindenképpen úgy számoljuk, ahogy az egyes pontban írtam, viszont ha a hátsó borítóra tesszük a bindert, akkor ne felejtsük el ezt a méretet az albumba szánt oldalaknál figyelembe venni! (Ugyanis ebben az esetben kisebb lapok férnek el az albumban, mintha a bindert a gerincreb rögzítettük!)

TIPP: a körgyűrűs mindert érdemes a gerincre, a D gyűrűst a hátsó lapra tenni.

3. Rögzítéshez hossszabb szárú szegecset használjunk, ez tud majd szépen szétterülni.

(A képen a jobb oldali a jó, a baloldali nem jó!)

 

4. Steffie Ried is így csinálja a videóban, de azért külön szólok: a binder alá érdemes két réteg fóliát tenni!

5. A kis méretű Crop-A-Dile alkalmas csak a binder szegecselésére, a nagy sajnos nem fér oda rendesen. A kisebb Crop-a-Dile fején van egy kihajtható pöcök, ami segíti a fej binderhez való illesztését.

 

 

Én kb. ennyit gondoltam elmesélni a témában, ha valamit kihagytam volna, vagy nem világos, kérdezzetek akár kommentben, akár a facebookon!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Itt is megtalász minket:
  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
Please reload

Archive